Svømning

Herunder er der en beskrivelse af de fire niveauer og aldersklasser vi har på vores svømmehold med undervisning (plaske, begynder, fortsætter, øvede, samt voksensvøm for forældre som er uden undervisning).

Vi er i færd med at forberede sæsonen 2020-2021 og der kommer mail ud til, når der åbnes for tilmelding.

Er du i tvivl om dit barns svømmeniveau, så kan du skrive til den svømmeansvarlige Emil Funk på mail: svoem@gf81.dk.

mvh GF81 d.11.07.20

HOLDNAVNBESKRIVELSE
Svøm-Plaskehold. 5-7 årLille bassin. Dit barn skal kunne færdes alene i vandet uden hjælp. På holdet er der lege og øvelser med svømmeteknik. Her lærer barnet de fem grundfærdigheder: glide, flyde, springe i fra kanten, dykke og bevæge sig i vandet. Lille bassin dybden er 80-90 cm.
Svøm-Begynder. 5-7 år.Lille bassin. Dit barn er helt fortrolig med vandet og er ikke bange for udfordringer. På holdet er der stadig lege, men mere fokus på øvelser med svømmeteknik. Holdet er trinet efter plaskehold og for dem, som endnu ikke er parate til stort bassin. Lille bassin dybden er 80-90 cm.
Svøm-Fortsætter. 7-10 år.Stort bassin: Dit barn har tidligere gået til svømning og kan svømme på dybt vand uden hjælpemidler. På holdet lærer vi de store stilarter; bryst, crawl og rygcrawl gennem leg, samarbejde og øvelser.
Svøm-Øvede. 10-14 år.Stort bassin. Første del er undervisning i de kendte stilarter - crawl, rygcrawl, brystsvømning, samt afsæt, vending og (enarms)butterfly. Anden del er der spot på skiftende aktiviteter som udspring, dykketeknik, snorkel og maske, livredning, vandpolo, mv.
Voksen svømning 18-65 årMotionssvømning for forældre til børn tilmeldt et svømmehold. De to miderste baner. Hold til højre. Overhal ikke, men vend om. Herresiden langsom. Damesiden hurtig.
Styrketræning søndag 1630-1800Gratis for svømmere. En god måde at opbygge muskelmasse på.