Holdbeskrivelser

Hold på Den Classenske Legat Skole

Springkompagniet
Trænere: Karen og Nikolaj
Tid og sted: Den Classenske Legat skole, mandage fra 17.30-19.00
Første træning: Mandag d. 24. august
Aldersgruppe: 10-13 år
På Springkompagniet springer vi en masse og træner hårdt, samtidig med at vi har det sjovt. Det er vigtigt, at holdet har et godt sammenhold, så det er noget vi prioriterer højt i træningen, især gennem leg. Holdet er for alle som har lyst til at lære nye spring, som elsker gymnastik og som tør at kaste sig ud i det. Vi forventer, at man som gymnast/forældre på holdet prioriterer træningerne, såvel som de opvisninger der er i løbet af sæsonen. Du skal vælge Springkompagniet, fordi du elsker gymanstik og vil det og ikke kun fordi dine veninder går der. Vi glæder os til en vild sæson.

Miniopvisningsholdet fra GF81
Trænere: Sofie, Victoria og Vigga
Tid og sted: Den Classenske Legat Skole, tirsdage fra 17.30-19.00
Første træning: Tirsdag d. 17. august
Aldersgruppe: 6-9 år
Miniopvisningsholdet fra GF81 er et spring- og rytmehold for drenge og piger som elsker gymnastik og ønsker at blive en del af et fantastisk fællesskab. Til træningen vil der være fokus på både spring og rytme, da målet er at sammensætte et opvisningsprogram, hvor begge elementer indgår. Derudover vil der være særligt fokus på grundtræning, styrketræning og bevægelighedstræning, da dette også kræves for at blive en dygtig gymnast. Da holdet er et opvisningshold, forventes det, at gymnasterne deltager i sæsonens opvisninger. Alle gymnaster får samtidig også tildelt en dragt, som skal bæres til de forskellige opvisninger. Der kan også forekomme enkelte lørdags- eller søndagstræninger i løbet af sæsonen, for at øve opvisningsprogram. Er du i tvivl om holdet eller niveauet er det rigtige, så skriv gerne til instruktøren Sandra eller mød op til træningen i september og få en snak med en af trænerne

MicroSpringerne
Trænere: Emilie og Marius
Tid og sted: Den Classenske Legat Skole, torsdage fra 16.30-17.30
Første træning: torsdag d. 20. august 2020
Aldersgruppe: 4-6 år
På microspringerne arbejder vi med de helt basale øvelser indenfor gymnastik og leg. Dvs. balance, koordination og styrke. Øvelserne involverer blandt andet tumling, kolbøtter, trille, hoppe, stå på hænder ligesom der er plads til musik og leg. På microspringerne lærer du med andre ord at holde styr på din krop – også når den står på hovedet. Vi arbejder henimod at lave kolbøtter, vejrmøller og hoppe i minitrampolin.

MiniSpringerne
Trænere: Emilie og Marius
Tid og sted: Den Classenske Legat Skole, torsdage fra 17.35-19.05
Første træning: Torsdag d. 20. august
Aldersgruppe: 6-9 år
På MiniSpringerne arbejdes der med de helt basale øvelser indenfor gymnastik. Dvs. balance, koordination, styrke, smidighed og en generel kropsbevidsthed. Der kommer til at blive arbejdet en del med kolbøtter, håndstand, vejrmøller samt hop i minitrampolin, og hvis du bliver rigtig dygtig, kan du måske få lov at prøve kræfter med salto, flikflak og kraftspring til slut i sæsonen. På vores begynderhold er musik, leg og samarbejde fortsat en stor del af træningen. Det er vigtigt, at gymnasterne kommer til hver træning, hvilket gør at alle får mest muligt ud af sæsonen og gør at trænerne har de bedste forudsætninger for at planlægge en god træning hver gang. Skulle gymnasten blive forhindret i at deltage til træningen, skal der meldes afbud til trænerne i god tid.

Hold på Nexs

Opvisningsholdet fra GF81
Trænere: Anne-Mette, Daniel og Sandra
Tid og sted: NEXS, mandage 16.30-18.30, onsdage 17.30-20.00, (torsdage 16.30-18.00)
Første træning: Mandag d. 17. august
Aldersgruppe: 9+
Opvisningsholdet fra GF81 er et socialt spring- og rytmehold for øvede gymnaster samt gymnaster med talent inden for gymnastikken. Man kan vælge at træne to gange om ugen eller tre gange om ugen. Træner man to gange om ugen, er det mandag og onsdag man træner. Til træning er der fokus på både spring og rytme, da målet er at sammensætte et opvisningsprogram, hvor begge elementer indgår. Derudover vil der være særligt fokus på grundtræning, styrketræning og bevægelighedstræning, da dette også kræves for at blive en dygtig gymnast.

For at kunne gå på holdet kræves det som udgangspunkt følgende færdigheder: Trampolin: Lukket salto. Bane: Araber-flik (med let modtagning), kraftspring samt håndstand.
Der er ingen alderskrav for at gå på holdet, da gymnasterne vurderes ud fra deres niveau, engagement og talent.

Er du i tvivl om du har niveauet til at gå på holdet, så mød endelig op til træningen i september og snak med en af trænerne. Det forventes, at både træningen og opvisningerne prioriteres højt, da det giver de bedste forudsætninger for et godt sammenhold og en flot opvisning. Gymnasterne kommer til at deltage i cirka 10 opvisninger i løbet af foråret og som afslutning på sæsonen deltager holdet i GymDanmarks opvisningskonkurrence Gym for Life.

Betalingen for hele året sker ved tilmelding og ved vinter kommer der evt. betaling for opvisningerne. Beløbet afhænger af hvor mange opvisninger den enkelte gymnast deltager i. Sæsonen går til og med maj måned.

Som forældre på holdet forventes det at der er opbakning om både gymnaster og trænere, hvilket betyder, at man deltager aktivt i de møder og arrangementer, som kommer løbende i sæsonen.
På opvisningsholdet vægtes det højt, at gymnasterne møder op til hver træning. Dette gælder også hvis der forekommer skader, da trænerne altid kan finde på noget gymnasten kan lave. Har man ikke mulighed for at deltage i en træning eller opvisning, så skal der meldes afbud i god tid til trænerne

Spring Mini
Trænere: Frida, Rigmor, Lea og Margrethe
Tid og sted: Nexs, tirsdage fra 16.30-18.00
Første træning: Tirsdag d. 18. august 2020
Aldersgruppe: 6-9 år
På Spring Mini arbejdes der med de helt basale øvelser indenfor gymnastik. Dvs. balance, koordination, styrke, smidighed og en generel kropsbevidsthed. Der kommer til at blive arbejdet en del med kolbøtter, håndstand, vejrmøller samt hop i minitrampolin, og hvis du bliver rigtig dygtig, kan du måske få lov at prøve kræfter med salto, flikflak og kraftspring til slut i sæsonen.Der vil også til hver træning indgå forskellige rytmesekvenser, hvilket primært vil foregå som en del af opvarmningen. På vores begynderhold er musik, leg og samarbejde fortsat en stor del af træningen. Det er vigtigt, at gymnasterne kommer til hver træning, hvilket gør at alle får mest muligt ud af sæsonen og gør at trænerne har de bedste forudsætninger for at planlægge en god træning hver gang. Skulle gymnasten blive forhindret i at deltage til træningen, skal der meldes afbud til trænerne i god tid

Spring Max
Trænere: Josefine, Ingeborg, Laura og Nanna
Tid og sted: Nexs, tirdage fra 16.30-18.00
Første træning; Tirsdag d. 18. august 2020
Aldersgruppe: 9-12
Holdet er for alle gymnaster i alderen 9-12 år, som har lyst til at lære nye sping og som elsker gymnastik. Du må gerne have gået til gymnastik før. Vi arbejder med grundelementerne indenfor springgymnastik og du vil blive udfordret både på det rytmiske og springmæssige. Gymnasten skal være indstillet på at komme til hver træning og have gåpåmod. Kommer gymnasten ikke, skal der meldes afbud til trænerne i god tid.